Vladimír Mišík oživil v Bratislave legendárny album Kuře v hodinkách

17.04.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) – Zaplnený bratislavský Majestic Music Club privítal v utorok večer (16.4.) českého speváka a hudobníka Vladimír Mišíka.
V sprievode kapely Etc. a čiastočne obnoveného Flamenga ponúkol piesne zo svojho repertoáru aj skladby zo slávneho albumu Kuře v hodinkách.
Prvú časť koncertu začal Mišík výberom piesní z éry Etc., prvou bola Šmajdák a ploužáky z albumu 20 deka duše (1990), po nej U nádraží z najnovšieho albumu Ztracený podzim (2010), ďalšími potom boli Variace na renesanční téma a Sladké je žít, obe z albumu Mišík & Etc. 2 (1980) a Když se kouří konopí z albumu Umlkly stroje (2004) a nesmrteľný hit Stříhali dohola malého chlapčeka z prvého albumu Mišík & Etc. (1976). Hosťom koncertu bol mladý spevák a hráč na klávesových nástrojoch Pavel Bohatý, ktorý zaspieval tri piesne z Mišíkovho repertoáru Taxůvku jsme chytli, Doteky a Bazarem proměn.
Pokiaľ má mať legenda šedivé vlasy, tak Vladimír Mišík tou legendou je. Napriek veku mu to hrá a spieva stále dobre, akurát chodí trocha pomalšie. Publikum koncertu bolo jasne dospelácke, medzi nimi veľa muzikantových vrstovníkov. A tí ako znalí fanúšikovia reagovali na každú jednu pesničku, či už zo staršej alebo aj mladšej éry.
Druhú časť koncertu tvorili piesne z legendárneho albumu Kuře v hodinkách, ktorý bol vydaný v roku 1972 a reedícii vyšiel vo februári 2012 na etikete vydavateľstva Supraphon pri 40. výročí od premiérového vydania. Pri tejto príležitosti sa snažil Mišík obnoviť aj pôvodnú kapelu Flamengo, ktorá sa rozišla v roku 1972, teda ešte pred vydaním dnes legendárneho albumu. Ten je jedným z najúspešnejších albumov československej rockovej histórie.
 

Vyberte región